ΔΙΑΦΟΡΑ

Βρετανία: Το British Council απειλείται με πτώχευση«Χωρίς πρόσθετη κυβερνητική υποστήριξη, το Βρετανικό Συμβούλιο σύντομα θα καταστεί αφερέγγυο», δήλωσε ο Νάιτζελ Άνταμς υφυπουργός Εξωτερικών.

Το Βρετανικό Συμβούλιο, ένας οργανισμός που προωθεί τη βρετανική γλώσσα και τον πολιτισμό στο εξωτερικό, απειλείται με πτώχευση μετά την κατάρρευση των εσόδων του λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Νάιτζελ ‘Ανταμς, το Βρετανικό Συμβούλιο ζητεί δάνειο ύψους 60 εκατομμυρίων στερλινών (66 εκατομμύρια ευρώ) από ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης.

«Τα εμπορικά έσοδα του Βρετανικού Συμβουλίου επλήγησαν σοβαρά από την Covid-19, με αποτέλεσμα να έχει σημαντικές απώλειες και κίνδυνο αφερεγγυότητας», ανακοίνωσε σε γραπτή δήλωση προς τους βουλευτές, που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του κοινοβουλίου.

Τα μέτρα εξοικονόμησης, όπως η μερική ανεργία, που εφαρμόζονται από τον οργανισμό δεν είναι αρκετά. «Χωρίς πρόσθετη κυβερνητική υποστήριξη, το Βρετανικό Συμβούλιο σύντομα θα καταστεί αφερέγγυο», δήλωσε ο υφυπουργός.

Το Βρετανικό Συμβούλιο ιδρύθηκε το 1934 για να προωθήσει τον βρετανικό πολιτισμό και να καταπολεμήσει την άνοδο του φασισμού. Έχει παρουσία σε 100 χώρες και απασχολεί 7.000 εργαζόμενους.

Το είδαμε εδώΚατηγορίες:ΔΙΑΦΟΡΑ

Tagged as:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.