ΔΙΑΦΟΡΑ

Με μεταλλικό λεπιδοφόρο φράχτη θωρακίζεται ο Έβρος – Οι τακτικές στην απέναντι όχθη του νέου Τούρκου διοικητήΣτα προγεφυρώματα του Πέπλου και των Φερών, όπου τα σύνορα είναι χερσαία μετά την ευθυγράμμιση της κοίτης του ποταμού, και σε άλλα ευάλωτα σημεία κατά μήκος της μεθορίου τοποθετούνται χιλιόμετρα μεταλλικού φράχτη με λεπιδοφόρο συρματόπλεγμα, γίνεται εκχέρσωση ελωδών εδαφών και καθαρισμός της άγριας βλάστησης.

Ο φράχτης στο βόρειο τμήμα ενισχύεται και επεκτείνεται, ενώ το επόμενο διάστημα θα εγκατασταθούν κατά μήκος του ποταμού επιπλέον 11 πυλώνες ύψους 50 μέτρων, οι οποίοι θα εξοπλιστούν με κάμερες και σύγχρονα συστήματα κατόπτευσης μέρας και νύχτας, με εμβέλεια πολλών χιλιομέτρων και πολλαπλές δυνατότητες στις τηλεπικοινωνίες.

Μέσα στους επόμενους μήνες αναλαμβάνουν υπηρεσία οι 400 νεοπροσληφθέντες συνοριοφύλακες που σχεδόν θα διπλασιάσουν τη δύναμη αποτροπής και θα ενισχύσουν τις κοινές περιπολίες Στρατού και Αστυνομίας. Θηριώδη τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα που είχαν προορισμό τη Λιβύη και κατασχέθηκαν πριν από πέντε χρόνια νότια της Κρήτης έχουν τεθεί στη διάθεση των δυνάμεων του Στρατού στην περιοχή, με ειδική πρόβλεψη στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αντιμετώπιση της πανδημίας «ανεξαρτήτως προϋπολογισμού δαπάνης και κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης εθνικής, γενικής ή ειδικής διάταξης».

Και οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι καθώς εκτός από τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες που έχουν κατασκηνώσει, έχουν καταγραφεί σποραδικές κινήσεις και από στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις της γείτονος, ενώ δεν λείπουν και οι επικίνδυνες προκλήσεις. Τουλάχιστον τέσσερα περιστατικά πυροβολισμών έχουν καταγραφεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες από την απέναντι πλευρά κατά ελληνικών περιπόλων και συνοριοφυλάκων της ευρωπαϊκής δύναμης Frontex.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η τακτική άλλαξε μετά την ανάληψη καθηκόντων από νέο Τούρκο στρατιωτικό διοικητή στο νότιο τμήμα. «Δεν ξέρουμε αν πυροβολούν στον αέρα. Μπορεί να το κάνουν και σε ευθεία βολή» λέει σε κυριακάτικη εφημερίδα ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων του Εβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, προσθέτοντας πως έχει δει άνδρες της Jandarma να γίνονται οι ίδιοι διακινητές, κατευθύνοντας ομάδες μεταναστών προς τα περάσματα.

«Eχουμε πλέον μόνιμη παρουσία στα χωράφια, με κάποιους να δουλεύουν και τη νύχτα. Οι δυνάμεις Στρατού και Αστυνομίας παραμένουν αυξημένες, η ψυχολογία μας είναι ανεβασμένη μετά τα γεγονότα του Μαρτίου και είμαστε έτοιμοι να βρεθούμε και πάλι στα αναχώματα αν χρειαστεί» τόνισε σε κυριακάτικο δημοσίευμα ο Κώστας Αλεξανδρής, πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης. Τα μέλη του συνέβαλαν στην αποτροπή προώθησης χιλιάδων μεταναστών τον Μάρτιο στο προγεφύρωμα των Φερών.

Το είδαμε εδώΚατηγορίες:ΔΙΑΦΟΡΑ

Tagged as:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.