ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ έφερε άσχημα νέα για τον ελληνικό τουρισμόΣτην ύπαρξη και την χρήση πολλών τέστ κορωνοϊού εστίασε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρντ Φιλίπ την Κυριακή το πρόγραμμα χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού των πολιτών και των απαγορεύσεων κυκλοφορίας.

Ο Εντουάρντ Φιλίπ αναφέρθηκε στην ανάγκη να εξεταστεί κάθε ενδεχόμενο παράτασης της τηλεργασίας για όσες επιχειρήσεις μπορούν να πραγματοποιήσουν τις εργασίες τους με τον τρόπο αυτό. «Θα πρέπει οι επιχειρήσεις να σέβονται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά και υγιεινής» τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Advertisements

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Φιλίπ εμφανίστηκε διστακτικός αναφορικά με το ενδεχόμενο καλοκαιρινών διακοπών στο εξωτερικό για τους Γάλλους πολίτες. «Καλό θα ήταν να μείνουν εντός Γαλλίας» είπε.

Σε συνδυασμό με την ίδια σύσταση της Ιταλίας, αμέσως δύο μεγάλες τουριστικές αγορές για την Ελλάδα σημαίνει ότι «κλειδώθηκαν» για την εφετινή σεζόν.

Ενας τομέας στον οποίο η Ελλάδα, παρά την ύπαρξη ελάχιστων κρουσμάτων, με τα οποία «κλειδώθηκε» η χώρα δεν υπήρξαν παρά ελάχιστα!

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Φιλίπ τόνισε αρχικά πως η χώρα του δεν έχει ακόμη «νικήσει» την πανδημία, παρότι έχουν καταφέρει, όπως είπε, «αποφασιστικά χτυπήματα ενάντια στον κορωνοϊό». Άλλωστε σήμερα, παρατηρήθηκε μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων, αλλά και των θανάτων από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες στη Γαλλία.

Οι 3 άξονες της χαλάρωσης των μέτρων για τον κορωνοϊό

Ο Εντουάρντ Φιλίπ δεν έδωσε όλο το σχέδιο της γαλλικής κυβέρνησης για την επόμενη μέρα, μετά την καραντίνα για τον κορωνοϊό, ωστόσο επεσήμανε τους τρεις βασικούς άξονες γι’ αυτό.

Όπως είπε, η τήρηση των κανόνων υγιεινής, η κοινωνική αποστασιοποίηση και η αποφυγή χειραψίας και σωματικής επαφής θα διατηρηθεί ως βασική αρχή.

Επιπλέον, τόνισε πως θα αυξηθούν τα τεστ για τον κορωνοϊό. «Προκειμένου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, θα πρέπει να πραγματοποιήσουμε τεστ γρήγορα και μαζικά για όσους εμφανίζουν συμπτώματα» σημείωσε και αποκάλυψε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για όσους εμφανίζονται θετικοί στον κορωνοϊό μετά την καραντίνα.

Και τέλος κατ’ οίκον περιορισμός ή διαμονή σε ξενοδοχεία για ασθενείς με κορωνοϊό

Η τρίτη πρωτοβουλία για την μετά την καραντίνα εποχή, έχει να κάνει με την απομόνωση ανθρώπων που θα διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορωνοϊό. Όπως είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός, όποιοι το επιθυμούν θα παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, διαφορετικά θα μπορούν να επιλέξουν τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας αναφέρθηκε όμως και στην χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους μετά την 11η Μαΐου, ημερομηνία ορόσημο για την σταδιακή άρση της καραντίνας για τον κορωνοϊό.

Advertisements

Είναι πιθανό η χρήση μάσκας να καταστεί υποχρεωτική για τον γενικό πληθυσμό σημείωσε ο Φιλίπ, προαναγγέλλοντας την παραγωγή 17 εκατομμυρίων υφασμάτων μασκών σε εβδομαδιαία βάση. «Είναι υφασμάτινες, ορισμένες από αυτές πλένονται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν 20 με 30 φορές. Θα μπορούσε να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο» σημείωσε.

Σε ό, τι αφορά στα σχολεία, ο Εντουάρντ Φιλίπ επανέλαβε πως η επαναλειτουργία τους δεν θα είναι μαζική στις 11 Μαΐου. «Δεν θα ανοίξουν όλα τα σχολεία» σημείωσε, καθώς κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο την μετάδοση του κορωνοϊού.

Εξετάζονται σχέδια επαναλειτουργία σχολείων με βάση την περιφέρεια ή με περιορισμένο αριθμό μαθητών (οι μισοί μαθητές ανά τάξη).

Το είδαμε εδώΚατηγορίες:ΔΙΑΦΟΡΑ

Tagged as:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.