ΔΙΑΦΟΡΑ

Τα σενάρια για την ολική απαγόρευση της κυκλοφορίαςΣε συναγερμό βρίσκεται η ελληνική αστυνομία εν όψει των ημερών του Πάσχα. Η πειθαρχία των πολιτών το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα κρίνουν κατά πολύ την χαλάρωση των μέτρων ή την παράτασή τους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» υπάρχει σχέδιο των αρχών προκειμένου να αποφευχθούν μαζικές έξοδοι σε εξοχικά αλλά και φιλικά σπίτια την Κυριακή του Πάσχα. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, θα στηθούν αστυνομικά μπλόκα στις Λεωφόρους Μαραθώνος, Μεσογείων, Μαρκοπούλου, Βάρης-Κορωπίου, Αθηνών-Σουνίου και Πεντέλης.

Advertisements

Θυμίζουμε ότι διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι στις Εθνικές οδούς, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχει ειδικός σχεδιασμός που περιλαμβάνει διαρκή επιτήρηση και ελέγχους στην Αττική Οδό. Οι αρμόδιοι θεωρούν ότι θα αύξηση η κίνηση αυτές τις μέρες και θέλουν να αποφύγουν τις ουρές λόγω των ελέγχων,κάτι που θα δημιουργήσει εκνευρισμό.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», στο τραπέζι των κυβερνητικών συζητήσεων έχουν πέσει τρεις εναλλακτικές προτάσεις για την εφαρμογή του μέτρου της ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενός γενικευμένου lockdown δηλαδή.

Η πρώτη αφορά στην απαγόρευση κίνησης οχημάτων χωρίς δικαιολογημένη αιτία και προορισμό. Η δεύτερη αφορά στην απαγόρευση κίνησης οχημάτων, αλλά περιλαμβάνει και την αναστολή λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την απαγόρευση κίνησης των ταξί από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου έως και την Τρίτη μετά το Πάσχα. Η τρίτη και πιο «χαλαρή» πρόταση περιλαμβάνει την απαγόρευση αναίτιας κυκλοφορίας οχημάτων, αλλά τη λειτουργία Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και ταξί, με λήξη όμως τη Δευτέρα του Πάσχα.

Την απόφαση για τη λήψη κάποιων από τα παραπάνω μέτρα αυστηρής απαγόρευσης κίνησης θα λάβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Εγρήγορση στις τάξεις της ελληνικής Αστυνομίας υπάρχει και για την Μεγάλη Παρασκευή για τους επιτάφιους αλλά και το Άγιο Φως.Κατηγορίες:ΔΙΑΦΟΡΑ

Tagged as:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.