ΔΙΑΦΟΡΑ

Προβλέπονται ελλείψεις σε οκτώ φάρμακα για τις εντατικές μονάδεςΣήμα κινδύνου για ελλείψεις φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στις εντατικές μονάδες εκπέμπει η επίτροπος Υγείας της ΕΕ. Το θέμα αποκαλύπτει ο Χάρης Καρανίκας.

Στις 3 Απριλίου η Στέλλα Κυριακίδου, η ευρωπαία Επίτροπος Υγείας, έστειλε επιστολή σε ενώσεις φαρμακευτικών εταιριών ζητώντας να αυξήσουν την παραγωγή φαρμάκων που χρειάζονται για τους ασθενείς με κορωνοϊό στις εντατικές μονάδες.

Advertisements

Όπως έγραφε η Επίτροπος, κατά τη διάρκεια της τελευταίας επικοινωνίας τους στις 27 Μαρτίου αναφέρθηκε ότι υπάρχει επικείμενος κίνδυνος έλλειψης κρίσιμων νοσοκομειακών φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό.

Μαζί με την επιστολή, η κ. Κυριακίδου έστειλε και ένα παράρτημα όπου αποκαλύπτει ποιες χώρες αντιμετωπίζουν ελλείψεις, και ποιες προβλέπεται ότι θα αντιμετωπίσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας – Κορωνοϊός: Μην βιάζεστε με την χαλάρωση των μέτρων

Ήδη πρόβλημα υπάρχει σε ηρεμιστικά, παυσίπονα, μυοχαλαρωτικά, αντιβιοτικά, αντιιικά, και άλλα φάρμακα που χρειάζονται για τη θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό σε Ισπανία, Γαλλία, Σουηδία, Σλοβακία, Γροιλανδία, Αυστρία, Τσεχία και Μάλτα.

Η χώρα μας, έως την 1η Απριλίου, οπότε και συγκεντρώθηκαν από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές οι πληροφορίες για τα αποθέματα των κρίσιμων φαρμάκων, δεν ήταν ανάμεσα σε αυτές που ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα ελλείψεων, αλλά σε αυτές που αναμένεται να αντιμετωπίσουν.

Το είδαμε εδώΚατηγορίες:ΔΙΑΦΟΡΑ

Tagged as:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.