ΔΙΑΦΟΡΑ

Απαγορεύεται στους πελάτες βιολογικών αγορών να αγγίζουν τα προϊόνταΜπορεί στις λαϊκές αγορές οι πελάτες να κάνουν κανονικά τα ψώνια τους, απλά φορώντας γάντια, στις βιολογικές αγορές όμως τα μέτρα που λαμβάνονται είναι ακόμη πιο αυστηρά.

Advertisements

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα μέτρα που έλαβαν ο Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής και η Ένωση Αγροτικών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας, απαγορεύεται στους πελάτες βιολογικών αγορών να αγγίζουν και να διαλέγουν τα προϊόντα που διατίθενται. Αυτό που εφαρμόζεται πλέον, είναι τα προϊόντα να τα τοποθετεί σε σακούλες υποχρεωτικά μόνο ο παραγωγός.

Πονοκέφαλος: Πως να απαλλαγώ σε 10 λεπτά

Παράλληλα, στο πλαίσιο της αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού, θα πρέπει να τηρούνται από όλους αποστάσεις ασφαλείας και τα κέρματα θα απολυμαίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με οινόπνευμα ή αλκοολούχο διάλυμα. Επίσης, σε κάθε πάγκο θα εργάζονται υποχρεωτικά δύο άτομα, εκ των οποίων ο ένας θα έχει επαφή με τα προϊόντα και ο άλλος με τα χρήματα, ενώ αν δεν είναι δυνατόν να υπάρχει δεύτερο άτομο στον πάγκο, ο παραγωγός είναι υποχρεωμένος να απολυμαίνει τα χέρια και τα γάντια του μετά από κάθε συναλλαγή, με απολυμαντικό τζελ ή οινόπνευμα.

Advertisements

Τέλος, όλοι οι παραγωγοί και οι βοηθοί είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν γάντια, τα οποία θα αλλάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα και σε όλους ανεξαιρέτως τους πάγκους, θα υπάρχει απολυμαντικό τζελ και γάντια, για χρήση από τους καταναλωτές, δωρεάν.

Οι ελεγκτές των Αγορών, τα Δ.Σ. του Συλλόγου και της Ένωσης και εξουσιοδοτημένα άτομα, θα φροντίζουν για την ομαλή ροή των καταναλωτών στις Αγορές, προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός. Οι παραγωγοί υποχρεώνονται να απολυμαίνουν τόσο την καμπίνα όσο και το χώρο φόρτωσης των οχημάτων τους και να φροντίζουν για τη διατήρηση της καθαριότητάς τους. Επίσης υποχρεωτικά θα απολυμαίνονται και τα μέσα μεταφοράς των προϊόντων.

Το είδαμε εδώΚατηγορίες:ΔΙΑΦΟΡΑ

Tagged as:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.