ΔΙΑΦΟΡΑ

Ουπς! Η εφαρμογή βιντεοκλήσεων Zoom έστελνε κατά λάθος τις συνομιλίες σας στην… ΚίναΝέο πρόβλημα για την εφαρμογή βιντεοκλήσεων που έχει γίνει ανάρπαστη λόγω κορωνοϊού, αλλά βάλλεται για το πόσο αποτελεσματικά προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα

H Zoom παραδέχθηκε ότι κατά λάθος διοχέτευσε κάποια από τα δεδομένα της μέσω Κίνας, σε ένα ακόμα συμβάν που θέτει σε αμφισβήτηση την ασφάλεια της πλατφόρμας που χρησιμοποιούν πλέον εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι για να παρακάμψουν την κοινωνική και εργασιακή απομόνωση λόγω του κορωνοϊού.

Η εταιρία που έχει έδρα την Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια – και το προϊόν της χρησιμοποιείται ακόμα και από τον Βρετανό πρωθυπουργό για κυβερνητικές τηλεδιασκέψεις – είπε πως μερικές συναντήσεις μεταξύ μη-Κινέζων χρηστών ενδεχομένως να ήταν δυνατόν «να συνδέονται με συστήματα στην Κίνα ενώ κανονικά δε θα έπρεπε».

Η εταιρεία είπε ότι επέτρεψε κατά λάθος σε αρκετές κλήσεις να περάσουν από τα Κινεζικά κέντρα δεδομένων που διαχειρίζεται, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την αύξηση της κίνησης στην εφαρμογή καθώς η μια μετά την άλλη οι χώρες έπαιρναν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και έκλειναν ολόκληροι τομείς της οικονομίας.

Η Zoom διαβεβαιώνει ότι τώρα το πρόβλημα έχει λυθεί, και ότι σε καμιά στιγμή δεν διακυβέυτηκε η ασφάλεια κυβερνητικών συνομιλιών. Η εταιρεία έχει ισχυρή παρουσία στην Κίνα με 700 εργαζομένους – σε μια προσπάθεια να κρατήσει χαμηλά το κόστος της εργασίας.

Μέσα στη διάρκεια της εβδομάδας διαβεβαίωνε ότι οι συνομιλίες «δεν βγαίνουν» από τα σύνορα και οι διεθνείς συνομιλίες μείνουν στη χώρα αυτού που κάνει host, καλεί δηλαδή την τηλεδιάσκεψη. Ωστόσο το βράδυ υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση.

Το είδαμε εδώΚατηγορίες:ΔΙΑΦΟΡΑ

Tagged as:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.