ΔΙΑΦΟΡΑ

Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κίνας πιστεύει ότι ίσως ο στρατός των ΗΠΑ έφερε τον κορονοϊό στη Γουχάν



Ο κορονοϊός COVID-19 μπορεί να εισήχθη στην πόλη Γουχάν, όπου και εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο, από τον στρατό των ΗΠΑ υποστήριξε την Πέμπτη (12/03) ο Ζάο Λιτζιάν, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.

Μια νέα διάσταση σχετικά με την προέλευση του κορονοϊού έδωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Ζάο Λιτζιάν, την Πέμπτη (12/03), αφού πιστεύει ότι ο αμερικανικός στρατός τον έφερε στην πόλη Γουχάν, όπου και εντοπίστηκε ο COVID-19 για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος έγραψε στο Twitter το εξής:

«Πότε άρχισε ο ασθενής μηδέν στις ΗΠΑ; Πόσα άτομα έχουν μολυνθεί; Ποια είναι τα ονόματα των νοσοκομείων; Μπορεί να είναι ο στρατός των ΗΠΑ που έφερε την επιδημία στη Γουχάν. Να είστε διαφανής! Δημοσιεύστε τα δεδομένα σας! Οι ΗΠΑ μας οφείλουν μια εξήγηση!».

​Η δήλωση ήταν μια απάντηση στον διευθυντή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, που παραδέχτηκε την Τετάρτη (12/03) ότι ορισμένοι Αμερικανοί που φαινόταν ότι πέθαναν από τη γρίπη, στη συνέχεια βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Μέχρι στιγμής, η κορυφή της επιδημίας στην Κίνα έχει τελειώσει, καθώς η χώρα δεν καταγράφει νέες περιπτώσεις σε καμία πόλη της επαρχίας Χουμπέι, εκτός από τη Γουχάν, κατά την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, η εξάπλωση του κορονοϊού επιδεινώνεται σε άλλες χώρες του κόσμου, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να την έχει χαρακτηρίσει ως πανδημία.

Το είδαμε εδώ



Κατηγορίες:ΔΙΑΦΟΡΑ

Tagged as:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.