ΔΙΑΦΟΡΑ

Πυροδοτούν το κλίμα οι Τούρκοι: «Οι Έλληνες κλιμακώνουν την ένταση στον Έβρο – Τοποθετούν συρματοπλέγματα»Σε πλήθος άρθρων με τα οποία επιχειρούν να πυροδοτήσουν και άλλο το κλίμα στον Έβρο αποδίδονται τα τουρκικά ΜΜΕ. Όπως αναφέρουν η Ελλάδα κλιμακώνει την κατάσταση στον Έβρο καθώς δέχεται στρατιωτική βοήθεια από την Αυστρία και την Πολωνία, ενώ οι Έλληνες στρατιώτες τοποθετούν συρματοπλέγματα στα σύνορα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται στην αυστριακή βοήθεια, ως μέγιστη πρόκληση, η οποία θα συνίσταται από ένα θωρακισμένο όχημα και 13 όλους και όλους άνδρες των ειδικών δυνάμεων, όπως και σε 100 με 200 αστυνομικούς που έχει προσφερθεί να στείλει η Πολωνία.

Παράλληλα υπάρχει και η ενίσχυση, όπως έχουμε ήδη αναφέρει με επιπλέον 1.000 άτομα στρατιωτικό προσωπικό, δύο λόχους καταδρομών, 1.000 επίλεκτους αστυνομικούς, 22 κύπριους αστυνομικούς, την ελίτ των κυπριακών δυνάμεων, και 600 συνοριοφύλακες της Frontex που θα τεθούν άμεσα στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς.

Απέναντι τους θα βρουν τους 1.000 άνδρες της τούρκικης αστυνομίας και τουλάχιστον 3.000 τούρκους στρατοχωροφύλακες.

Τα οχυρωματικά έργα στα ελληνικά σύνορα συνεχίζονται.

Πέραν των νέων συρματοπλεγμάτων, στο προσεχές διάστημα θα κατασκευαστούν, σε μήκος 200 χλμ, 11 πυλώνες ύψους 50 μέτρων στις κορυφές των οποίων θα τοποθετηθούν συμβατικές κάμερες και κάμερες νυκτός.

Ο ΟΣΕ παραχωρεί στο στρατό πλέγματα σιδηροτροχιών και μεταλλικούς στρωτήρες για να ενισχυθεί ο φράχτης που υπάρχει στα ελληνοτουρκικά σύνορα και να κρατήσει στις «επιθέσεις» των μεταναστών και των Τούρκων στρατοχωροφυλάκων να ρίξουν σημεία του. Σε δωρεές συρματοπλέγματος προβαίνουν και ιδιώτες.

Το είδαμε εδώΚατηγορίες:ΔΙΑΦΟΡΑ

Tagged as:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.