ΔΙΑΦΟΡΑ

Υφυπουργός Άμυνας: «Ναι, η κατάσταση θα σοβαρέψει, αλλά θα είμαστε έτοιμοι»Αλκιβιάδης Στεφανής: «Θέλουμε να δούμε πώς θα χρησιμοποιήσουν αυτές τις ειδικές δυνάμεις» τόνισε ο υφυπουργός Άμυνας στο star, σχετικά με τους 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που θα προωθήσει η Τουρκία στον Έβρο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Σουλεϊμάνη Σοϊλού.

«Πιστεύω ότι θα τους χρησιμοποιήσει και για ειδικό σκοπό. Υπάρχουν ήδη αντιδράσεις στην Αδριανούπολη» ανέφερε ο κ. Στεφανής σχετικά με τους μετανάστες που καταφθάνουν στην τουρκική πλευρά των συνόρων.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει θερμό επεισόδιο στα σύνορα, ο υφυπουργός Άμυνας ανέφερε: «Δε μας ανησυχεί τίποτα. Δεν θα κλιμακώσει τόσο ώστε να γίνει θερμό επεισόδιο. Αλλά και να δημιουργηθεί, θα απαντήσουμε».

«Ο σχεδιασμός ήταν έτοιμος από τον Νοέμβριο και ενισχύθηκε από τον Δεκέμβριο και μετά. Ήμασταν ήδη έτοιμοι και για αυτό υπήρξε άμεση αντίδραση. Ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να αυξήσει την πίεση προς εμάς αλλά με τις θέσεις που έχουμε πάρει που θα είμαστε έτοιμοι» διαβεβαίωσε ο κ. Στεφανής,

Όσον αφορά το Αιγαίο ο υφυπουργός επισήμανε ότι έχουν αναπτυχθεί 62 σκάφη συνολικά των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και της Frontex, ενώ παράλληλα υπάρχει αυξημένη επιτήρηση από ηλεκτρονικά μέσα. «Και βεβαίως έχουμε διαφορετική νοοτροπία για την υποδοχή των ανθρώπων που έρχονται στην Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Στεφανής έστειλε μέσω του Star το μήνυμα ότι η κυβέρνηση έχει λάβει σειρά μέτρων σε διαφορετικά επίπεδα και ο πρωθυπουργός σε συνεννόηση με τους αρμόδιους υπουργούς κάνουν αυτό που πρέπει και σε επιχειρησιακό επίπεδο.,

«Ο σημαντικότερος παράγοντας είναι ο άνθρωπος. Ο ελληνικός λαός μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Ναι, η κατάσταση θα σοβαρέψει, αλλά θα είμαστε αποτελεσματικοί και πολύ καλύτεροι» ανέφερε ο υφυπουργός Άμυνας.

Δείτε το Video:

Το είδαμε εδώΚατηγορίες:ΔΙΑΦΟΡΑ

Tagged as:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.