ΔΙΑΦΟΡΑ

Έρευνα: Τι αυτοκίνητα οδηγούν οι πιο επιθετικοί οδηγοίΦινλανδική έρευνα διαπίστωσε ότι οδηγοί, που αδιαφορούν για τα κόκκινα φανάρια και τους οδηγούς, προτιμούν συγκεκριμένο τύπο αυτοκινήτων. Δείτε ποια είναι αυτά

Πολλοί ιδιοκτήτες της Audi και της BMW είναι πιο επιθετικοί από τους άλλους οδηγούς στο δρόμο, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι.

Σύμφωνα με το yle.fi παλαιότερες έρευνες έχουν ήδη αποδείξει ότι οι οδηγοί πίσω από το τιμόνι των ακριβών αυτοκινήτων δεν ακολουθούν τους κανόνες του δρόμου όσο συχνά οι οδηγοί με οχήματα χαμηλότερης ποιότητας.

Μια νέα μελέτη σχετικά με το θέμα, με επικεφαλής τον καθηγητή κοινωνικής ψυχολογίας Jan-Erik Lönnqvist, εξέτασε κατά πόσον οι άνθρωποι που έχουν αδυναμία οχήματα πολυτελείας, έχουν πράγματι αυξημένη τάση να παραβιάζουν τους νόμους περί κυκλοφορίας.

Ο ερευνητής ζήτησε από 1.900 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να του μιλήσουν για τις συνήθειες τους κατά την οδήγηση, καθώς και για τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους.

Ο Lönnqvist δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της μελέτης ήταν αναμφισβήτητα: Άνδρες εγωκεντρικοί με αυτοπεποίθηση και περισσότερο άγρια ένστικτα ήταν πολύ πιο πιθανό να κατέχουν μάρκες υψηλής ποιότητας, όπως η Audi, η BMW και η Mercedes Benz.

«Αυτά τα γνωρίσματα προσωπικότητας εξηγούν την επιθυμία να αποκτήσουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και τα ίδια χαρακτηριστικά εξηγούν επίσης γιατί οι άνθρωποι αυτοί παραβιάζουν τους κανόνες κυκλοφορίας πιο συχνά από τους άλλους», ανέφερε ο Lönnqvist.

Επιπλέον, πρόσθεσε, ότι αποφάσισε να διερευνήσει το θέμα αφού διαπίστωσε ότι οι οδηγοί αυτοκινήτων πολυτελείας τείνουν να αγνοούν τους κανόνες κυκλοφορίας περισσότερο από τους άλλους.

«Παρατήρησα ότι εκείνοι που είναι πιο πιθανό να περάσουν με κόκκινο φανάρι, να μην δώσουν προτεραιότητα στους πεζούς και γενικά να οδηγήσουν απερίσκεπτα και πολύ γρήγορα ήταν συχνά αυτοί που οδηγούν γρήγορα αυτοκίνητα».

Το είδαμε εδώΚατηγορίες:ΔΙΑΦΟΡΑ

Tagged as:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.