ΔΙΑΦΟΡΑ

Τραγική η κατάσταση των ΕΛΤΑ – Αδυναμία να καταβληθούν οι μισθοί ΜαρτίουΟ Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς μίλησε στη Βουλή για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ΕΛΤΑ και τόνισε πως ο οργανισμός αδυνατεί να πληρώσει ακόμα και τη μισθοδοσία Μαρτίου.

Να σημειωθεί ότι με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ και την κινητικότητα, προβλέπεται η χορήγηση 15 εκατομμυρίων ευρώ στα ΕΛΤΑ ως προκαταβολή της αποζημίωσης συνολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας που θα ελάμβαναν για όλο το 2020, προκειμένου να καταστεί δυνατή η καταβολή της μισθοδοσίας.

«Τα χρήματα αυτά δεν λύνουν το πρόβλημα. Με αυτή την ενίσχυση και με το πρόγραμμα διάσωσης ελπίζουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση ο Έλληνας φορολογούμενος θα έπρεπε να πληρώνει 6 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα για να συντηρεί τα ΕΛΤΑ», τόνισε ο κ. Γεωργαντάς, υπογραμμίζοντας την ανάγκη σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Ο κος Γεωργαντάς, αποτυπώνοντας την οικονομική κατάσταση του Οργανισμού, υποστήριξε ότι αυτή την ώρα υπάρχουν 115 εκατομμύρια ευρώ συσσωρευμένες ζημιές, ενώ το 2014 τα ΕΛΤΑ παραδόθηκαν με 15 εκατομμύρια ευρώ κέρδη και 38 εκατομμύρια ευρώ ίδια κεφάλαια.

Το είδαμε εδώΚατηγορίες:ΔΙΑΦΟΡΑ

Tagged as:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.