ΔΙΕΘΝΗ

Ο μυστηριώδης κώδικας «SSSS» που δεν θέλετε να δείτε ποτέ!Εάν στο αεροδρόμιο βλέπετε στην κάρτα επιβίβασής σας το «SSSS», ενδέχεται να έχετε κάποιο πρόβλημα. Οι κάρτες επιβίβασης που φέρουν τον κωδικό αυτόν επιβάλλουν στους αερομεταφορείς τους επιπλέον έλεγχο, κοστίζοντας χρόνο και ενδεχομένως την πτήση τους, αν δεν φθάσουν αρκετά νωρίς στο αεροδρόμιο.

Το «SSSS» αντιπροσωπεύει τον δευτερογενή έλεγχο και είναι αυτό που χρησιμοποιεί η Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA) για να επισημάνει ορισμένους επιβάτες που ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για επιπλέον έλεγχο.

Εκείνοι των οποίων οι κάρτες επιβίβασης επισημαίνονται με την αναφορά κώδικα, δεν θα μπορούν να εκτυπώσουν τις κάρτες επιβίβασης τους στο σπίτι ή από ένα περίπτερο στο αεροδρόμιο και θα έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στο αεροδρόμιο.

Μερικές φορές οι επιλεγμένοι επιβάτες της «SSSS» υποχρεούνται να υποβάλλουν περισσότερες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα λεπτομερείς πληροφορίες για τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Και αν κάποιος δεν είναι εντάξει με τον περαιτέρω έλεγχο, δεν θα του επιτραπεί η πτήση.

Το TSA ισχυρίζεται ότι οι επιβάτες που έχουν τον κώδικα επιλέγονται τυχαία από έναν υπολογιστή ή από διαλογείς που αναζητούν «παρατυπίες» σε ένα άτομο που μπορεί να κρύβει όπλα.

Εχει παρατηρηθεί πάντως, ότι τετοιες περιπτώσεις εμφανίζονται συχνότερα σε εισιτήρια που έχουν κλειστεί τελευταία στιγμή, εάν η πληρωμή τους έχει γίνει με μετρητά ή εάν η χώρα προορισμού του ταξιδιώτη, θεωρε’ίται ως «υψηλού κινδύνου».

Το είδαμε εδώΚατηγορίες:ΔΙΕΘΝΗ

Tagged as:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.