ΔΙΕΘΝΗ

Κρίση στην Boeing με την εταιρία να μην δέχεται ούτε μία παραγγελία για αεροπλάνο τον ΙανουάριοΣυνεχίζεται η κρίση στην Boeing, εξαιτίας του μοντέλου 737 MAX, με την εταιρία να μην δέχεται ούτε μία παραγγελία για αεροπλάνο τον Ιανουάριο.

Για πρώτη φορά από το 1962, η εταιρία Boeing δεν δέχθηκε καμία παραγγελία για αεροσκάφη τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ίδιας της εταιρίας, προσθέτοντας μία ακόμα δυσκολία στα οικονομικά της, που έχει προκληθεί από την ακινητοποίηση των αεροσκαφών 737 MAX.

Την ίδια ώρα, ο κύριος ανταγωνιστής της Boeing, η ευρωπαϊκή Airbus, κατέγραψε 274 νέες παραγγελίες για αεροσκάφη τον ίδιο μήνα.

Η κρίση με το μοντέλο 737 MAX

Στα τέλη Ιανουαρίου, η Boeing ανακοίνωσε τις πρώτες ετήσιες απώλειες σε διάστημα 23 ετών, καθώς το μοντέλο 737 MAX συνεχίζει να είναι βάρος στα οικονομικά της εταιρίας, ύστερα και από την απόφαση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσία Αεροπλοΐας των ΗΠΑ, να καθηλώσει το συγκεκριμένο μοντέλο τον περασμένο Μάρτιο, μετά από δύο δυστυχήματα που κόστισαν τη ζωή σε 346 ανθρώπους και προκλήθηκαν από τεχνικά προβλήματα στο σύστημα πλοήγησης.

Μέχρι τώρα και καθώς η Υπηρεσία δεν έχει ανακοινώσει πότε θα επιτρέψει και πάλι τις πτήσεις των 737 MAX, η Boeing έχει σταματήσει την παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου. Ωστόσο, έχει περίπου 400 πλήρως κατασκευασμένα αεροσκάφη, στο Τέξας και την Ουάσινγκτον, έτοιμα προς παράδοση σε αεροπορικές εταιρίες.

Το είδαμε εδώΚατηγορίες:ΔΙΕΘΝΗ

Tagged as:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.