ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΚΠΑ: Προπτυχιακό Πρόγραμμα Για Φοιτητές Εκτός Ε.Ε. Στα Αγγλικά Με ΔίδακτραΤο πρώτο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην αγγλική γλώσσα, που απευθύνεται αποκλειστικά σε αλλοδαπούς φοιτητές, ξεκίνησε στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Θα δέχεται υπηκόους κρατών εκτός ΕΕ, οι οποίοι θα καταβάλουν δίδακτρα, περίπου 6.000 ευρώ τον χρόνο.

Το πρώτο αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα εστιάζει σε τρεις επιστήμες: στην Αρχαιολογία, την Ιστορία και τη Φιλολογία της Αρχαίας Ελλάδας. Οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν όχι μόνο μαθήματα σε αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και πρακτικά σεμινάρια στους ίδιους στους αρχαιολογικούς χώρους, συμμετέχοντας σε ανασκαφές.

Οι σπουδές θα είναι τετραετούς διάρκειας και τα δίδακτρα θα ανέρχονται σε 6.000 ευρώ ετησίως, ενώ το πτυχίο θα είναι εναρμονισμένο με τα αντίστοιχα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι πρώτοι 100 φοιτητές του αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος, προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ, ενώ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος ανακοίνωσε ότι «ήδη είμαστε σε επικοινωνία με τη θεολογική σχολή για ένα αντίστοιχο πρόγραμμα και βεβαίως και άλλα τμήματα και σχολές του πανεπιστημίου μας».

Σχολιάζοντας αυτήν την εξέλιξη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι «είναι άλλη μια απόδειξη ότι τα πανεπιστήμιά μας μπορούνε να ανοιχτούν πιο πολύ στον κόσμο, να γίνουν πιο πολύ εξωστρεφή και μπορούν να προσελκύσουν φοιτητές από όλον τον κόσμο, αντί να διώχνουμε εμείς τους φοιτητές μας». Πάντως το παράδειγμα του πανεπιστημίου Αθηνών αναμένεται να ακολουθήσουν σύντομα και άλλα ελληνικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τόσο κεντρικά όσο και περιφερειακά.

Πληροφορίες από athina984.grΚατηγορίες:ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tagged as:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.